Helsinki Drum Academy -Podcast

Kuuntele puhetta rumpujensoiton lähimaastosta ja sen lähimaastosta. Ohjelman löydät suoraan tuosta alapuolelta sekä omasta podcast-palvelustasi.

Kalle Torniainen on monipuolinen musiikin ammattilainen, joka on toiminut niin muusikkona, sovittajana, säveltäjänä ja tuottajana kuin tv-kapellimestarinakin. Torniainen on opiskellut Kajaanin musiikkiopistossa sekä Pop & Jazz Konservatoriossa. Torniainen on esiintynyt käytännössä kaikkien suomalaisten tunnettujen artistien kanssa ja toiminut tv-kapellimestarina Ylen Nenäpäivässä, Linnan Jatkoilla, Elämä Lapselle -konsertissa sekä Make Up ja Elämäni Biisi -ohjelmissa. Näiden lisäksi Torniainen on kuulunut lukuisten TV-ohjelmien housebandiin (mm. The Voice of Finland, SuomiLove, Pitkä Kuuma Kesä, Suomen Paras Kuoro ja Idols) ja toimii vakituisena rumpalina Juha Tapion yhtyeessä.

Torniainen on ollut mukana useiden artistien, kuten Vesa-Matti Loirin (Ystävän laulut), Samuli Edelmannin (Onnela, Pienellä kivellä) ja Anna Erikssonin levytuotannoissa. Lisäksi hän on säveltänyt musiikkia useisiin tv-ohjelmiin


Sami ”Samigo” Kontola on onnellinen rumpali. Kaikki alkoi mummulan keittiöstä ja kattiloiden paukuttamisesta vajaat puoli vuosisataa sitten. Musiikki vei leikin kautta sinfoniaorkestereihin ja big bandeihin, tanssilavoille ja monenlaisiin länsimaista rytmimusiikkia soittaviin yhtyeisiin. Bossa nova, samba ja afrobrasilialaisten rytmien taika johdatti Samin Rio de Janeiroon, jossa hän on saanut toimia Mangueiran sambakoulun maailmankuulussa rumpuryhmässä ja tutustua universaalin musiikin ihmeelliseen maailmaan Hermeto Pascoalin ja Itiberê Zwargin johdolla. Viime vuodet Sami on soittanut Mariana Zwarg Sexteto Universalissa perkussioita. Rajaton ja rohkea heittäytyminen musiikkiin on tuonut Samille mitä moninaisimpia kotimaisia ja kansainvälisiä esiintymistilaisuuksia. Ja ennen kaikkea pitänyt onnellisuutta yllä. Kiitos siitä Musiikille!

Kaksi suomalaista rumpujensoiton ikonia Anssi Nykänen ja Mongo Aaltonen kävivät Helsinki Drum Academyn haastattelussa kesäkuussa 2021. Tapio "Mongo" Aaltonen (s. 1961) on lyömäsoittimien suvereeni ykkösnimi maamme rytmimusiikissa. Sekä vanhat että nuoret bändinjohtajat luottavat Aaltoseen, eikä edes uusien muusikkosukupolvien invaasio ole tuonut hänelle montaa haastajaa. Anssi Nykänen (s. 1965) lienee maamme työllistetyin rumpali, tyylikäs joka paikan rytmihöylä sekä arvostettu ja pidetty soittajakollega, niin sanottu muusikkojen muusikko. Nykäsen skaala ulottuu iskelmästä, popin, rockin ja rhythm & bluesin kautta improvisoivaan rytmimusiikkiin, varsinkin riuskaa otetta vaativaan funk- ja beatjazziin.


Lacu Lahtinen ja Twist Twist Erkinharju olivat Helsinki Drum Academyn haastattelussa huhtikuussa 2021. Nämä jätkät eivät suurempia esittelyjä kaipaa ja ovat molemmat tehneet ison vaikutuksen suomalaiseen Rock historiaan. Meillä oli suuri kunnia saada vieraaksi nämä kaksi pitkän uran tehnyttä suomalaista rumpalia. Hyppää mukaan kuulemaan miesten kuulumiset sekä hauskoja tarinoita vuosien varrelta.

Jukka Rajala on tullut monille suomalaisille tutuksi liikunta-alan moniosaajana ja kehonpainoharjoittelun suunnannäyttäjänä. Jukka Rajala on pitkän linjan valmentaja, joka aloitti oman Personal Trainer -uransa vuonna 2004. Lajihistoriaa Jukalla on voimaharjoittelusta, joka tuli jääkiekon tukiharjoitteluna mukaan jo 14 -vuotiaana. Voimaharjoittelusta siirtyminen kahvakuulilla harjoitteluun vei Jukan aina kilpalavoille asti, josta käteen jäi känsien lisäksi Girevoy Sportin, eli kahvakuulaurheilun Suomenmestaruus ja amatöörien Maailmanmestaruus. Jätettyään kilpalavat 2011, alkoi tai pikemminkin jatkui tutkimusmatka kehonpainoharjoittelun saloihin, jossa oppia on haettu useilta maailman ykkösopettajista. Jukka harrastaa myös rumpujensoittoa, mikä tekee tästä podcastista erittäin mielenkiintoisen paketin.


Tuomas Rauhala ja Jaska Lukkarinen pohtivat mistä groove ja svengi syntyvät. Mitä groove edes ylipäätään tarkoittaa?Kuka groovaa, kuka ei? Kuuntele tästä tunnin mittainen jutustelutuokio aiheesta!

Leevi ja Miri olivat HDA:n vieraana joulukuussa 2020. Luvassa roppakaupalla viisautta sekä hauskoja tarinoita vuosien varrelta. Tämä podcast on osa "Suomalaiset Legendat" sarjaa.

Tuomo Huhdanpää, Tuomas Rauhala ja Jaska Lukkarinen pohtivat sitä, miksi kannattaa lähteä ulkomaille hakemaan näkökulmia ja oppia. Mitkä ovat olleet mieleenpainuvia kokemuksia ulkomailla ja mitkä hetket ovat olleet inspiroivia. Kuuntele niin tiedät!


Kepa Kettunen ja Tommi Rautiainen olivat Helsinki Drum Academy Podcastin vieraana joulukuussa 2020. Jakso on ensimmäinen osa "Suomalaiset Legendat" sarjaa.Helsinki Drum Academyn toisessa jaksossa pohditaan mitä on harjoittelu, sekä miten harjoitellaan tehokkaasti ja järkevästi.


Helsinki Drum Academy Podcastin ensimmäisessä jaksossa Rehtori Rauhala ja Rehtori Lukkarinen puhuvat keskustelevat siitä, mistä rumpujensoiton tekniikassa on kyse.

Rolling Stones-rumpali Charlie Wattsin tekniikka on täydellinen. Haluatko tietää miksi? Kuuntele siis 'Mitä on tekniikka' -jakso.